Paras paketti

Se mitä eniten Tanskasta kaipaan  kauniiden rantojen ja söpöjen pikkukylien lisäksi, on ehdottomasti lempijuomani Faxe Kondi. Kaksi vuotta on pitkä aika olla erossa, joten riemullani ei ollut rajoja, kun mies oli yllätykseksi tilannut kaksi lootaa Faxea Saksasta.

Pääsin maistamaan Faxea ensimmäisen kerran 10 vuotta sitten reissullamme Tanskassa ja siitä hetkestä lähtien se on ollut ykköslempparijuomani. Sen jälkeen sitä on raahattu aina Suomeen lomareissuilta ja Tanskassa asuessa oli aina jääkaapissa kylmä Faxe odottamassa. Voiko parempaa ollakaan?

Virvoitusjuomien tilaaminen ulkomailta ei ollut mikään helppo juttu, mutta onneksi kaikki sujui hyvin ja arvokas lasti löysi perille ehjänä ja nopeasti.

Hinta tietysti hieman harmitti, kun kaikkinensa kaksi laatikkoa Faxea tuli maksamaan 70 euroa. Laatikko Faxea maksaa Tanskassa noin 10 euron molemmin puolin ja Saksassa saa yleensä rajakaupoista noin 22 eurolla 3 lootaa. Saksassa mekin yleensä käytiin limua ja karkkeja ostamassa, kuten jyllantilaisilla on tapana. Vaikka saksalaisista pulloista ja tölkeistä ei panttia saakaan, ne on todella helppoa heittää säkissä kierrätykseen genbrugspladsilla.

Ja kyllä, hyvää on! Parempaa kuin edes muistinkaan.

The best package. And after two long years, it tasted even better than I remembered.