Ihastuttava Middelfart

On paikkoja joiden ohi tulee usein kuljettua, mutta ei koskaan pysähdyttyä. Middelfart on juuri sellainen paikka. Sen ohi on ajanut monet vuodet lomareissuilla, mutta koskaan ei ole tullut poikettua. Onneksi nyt mentiin käymään, sillä Middelfart on aivan ihana paikka.

Noin 16 000 asukkaan Middelfart sijaitsee Fynin länsirannalla, Lillebeltsbroenin kupeessa, joten siltaa ylittäessä voi nähdä kaupungin siintävän rannalla.

Omalla autolla oli helppo mennä käymään Middelfartissa, sillä ilmaisia pysäköintipaikkoja oli tarjolla runsaasti ympäri keskustaa. Ihan rannan tuntumassa olevat parkkipaikat olivat tietysti täydempiä kuin muualla sijaitsevat.

Ihmisiä oli yllättävän paljon liikkeellä, mutta etäisyyttä oli silti ihan helppo pitää kaduilla kulkiessa. Tuntui ensimmäistä kertaa kuukausiin aidon iloiselta, ilman että samaan aikaan murehtii kaikkea mahdollista. Vain kyltit ravintolan edustalla muistuttivat ahdistavasta viruksesta.

Ihastuin ikihyviksi keskustan suloisiin värikkäisiin taloihin, ja siihen että meri pilkotti siellä täällä talojen lomasta.

Viihtyisää rantaa pitkin kulkiessa saattoi ihastella uutta sekä vanhaa Lillebeltin siltaa.

Leveän kävelykadun varrella oli lapsille pieni leikkipaikka, mutta se oli niin kovassa käytössä että emme sitä nyt pysähtyneet testailemaan.

Torilla oli koristeena vesisuihkut, joita pikkumies olisi voinut ihailla iltaan asti.

Aivan ihastuttava  kaupunki, jota täytyy vielä päästä tutkimaan lisää.

The most charming Middelfart.