Kaupassa: saksalainen rajakauppa Fakta

Tehtiin talvella reissu Saksaan ostoksille. Sen jälkeen iskikin korona ja rajat menivät kiinni. Ei olla nyt rajojen aukeamisen jälkeen käyty ollenkaan Saksan puolella, eikä ihan lähitulevaisuudessa ole matkaa sinne suunnitteillakaan. Valitettavasti.

Ollaan aina aikaisemmin käyty ostoksilla vain Cittissä, joka on isoin rajakaupoista, mutta haluttiin nyt tutustua myös muihin paikkoihin. Ja valinnanvaraa rajakaupoissa kyllä piisaa. Tarjoukset menevät tottakai ristiin, joku tuote on halvempi toisessa kaupassa ja joku muu tuote taas toisaalla. Joten mainoslehtiset kannattaa selata etukäteen ja poiketa vaikka parissa kolmessa paikassa. Monet myymälöistä sijaitsevat melko lähellä toisiaan, joten niitä on helppo kiertää samalla reissulla. Citti ja Scandivanian Park sijaitsevat hiukan toisaalla, mutta niihinkin on helppo mennä asioimaan. Ehdittiin vasta muutamassa paikassa käydä kiertelemässä, mutta niistä lempparini tutun Cittin jälkeen oli Fakta. Ei mikään erityisen iso tai ihmeellinen kauppa, mutta perussiisti ja selkeä. Valikoima ei suuren suuri ole, mutta useat tuotteet ovat ihan hyvään hintaan.

Faktan yhteydessä oli kioski sekä Subway, jossa käytiin syömässä.

Faktan, kuten usean muunkin rajakaupan, sivuilla voi tehdä tilauksensa etukäteen ja käydä vaan noukkimassa tavaransa Saksasta mukaan. Ei tätä testattu, koska haluttiin mennä ihan itse kiertelemään kauppoihin, mutta varmasti tosi kätevää tilata tavaransa etukäteen.

Fakta in Germany.