Koirien madotus Tanskassa

Oltiin jokunen viikko sitten miehen kanssa hiukan ihmeissämme, kun mistään kaupasta ei tuntunut löytyvän matolääkettä näille meidän koiruuksille.Koirien madotus Tanskassa02

Lopulta eläinlääkärille poiketessa kävi ilmi, että Tanskassa on tullut pari vuotta sitten voimaan laki, jonka mukaan koiralle ei saa antaa matolääkettä ennaltaehkäisevästi. Pyritään siis vähentämään lääkkeiden nappailua eläimilläkin ja lääkitsemään vasta sitten kun näkyvää aihetta siihen ilmaantuu.Koirien madotus Tanskassa

Kuulemma aluksi lain seuranta ei ollut mitenkään hirveän tarkkaa. Eläinlääkäri saattoi myydä asiakkaalle lääkettä, kun asiakas vain ilmoitti epäilevänsä koirallaan olevan loisia. Myöhemmin lain seuranta kuitenkin kiristyi huomattavasti ja nykyään matolääkettä saa ostettua vasta sitten, kun eläinlääkäri on omin silmin nähnyt koiralla madon.

Hiukan oudoltahan ajatus tuntui, kun on tottunut koirat tasaisin väliajoin madottamaan. Tiedä sitten mikä olisi loppujen lopuksi parasta. Mutta näin ainakin Tanskassa.