Vappuviikonloppu

Munkkeja. Niitä tuli väännettyä taas tänäkin vuonna. Ja syötyä. Ihan liikaa.

Oikeastaan ainoa asia, joka on säilynyt vuodesta toiseen meidän vappuperinteenä, on itse paistetut munkit. Niitä tuli paisteltua vapuksi Tanskassa asuessakin, vaikka siellä ei vappua vietetäkään. Koska why not? Ulkosuomalaisena kaikki suomalaiset juhlapyhät tuntuvat erilaisilta ja ihan eri tavalla tärkeiltä kuin täällä ollessa. Lämmin muistutus toisesta kodista siellä kaukana jossakin sekä kaikista läheisistä siellä.

Meidän tanskalaiseen vappuun on kuulunut niin Legolandeilua kuin rantapäivääkin. Eli ihan huippuhauskoja päiviä. Suomessa taas grillailua ja joinakin vuosina vappumarkkinat ja vappupallot. Ei oo kovin vaikea arvata millaiseen vappuohjelmaan olisi ollut kaikkein ihanin tarttua. Ehkä ensi vappuna sitten.

Tänä vappuna kaiken munkin mussuttamisen lisäksi avattiin myös grillikausi. Ja kelit, ne ei tälläkään kertaa olleet erityisen lämpimät.

Did some donuts and ate a bit too many of them. Also grilled for the first time this year. And soon second time too. Food was good, but the weather so cold. And it also started snowing. Really isn’t my favorite kind of a spring.