Kaupassa: tanskalainen lastenkirppis Børneloppen

Tanskan ensimmäinen lastenkirppis Børneloppen avasi ovensa vuonna 2016. Nykyään myymälöitä on ympäri Tanskaa jo 7.

Näin joskus lehtijutun ketjun perustajista ja siitä jäi mielenkiinnon kipinä mieleen. Pakko joskus poiketa katsomaan, kun sellainen sopivasti vastaan tulee.

Tehtiin talvella päiväreissu Randersiin tutustumaan ja koska siellä oli Børneloppen, oli sinne myös poikettava kiertelemään.

Tykkäsin paikasta tosi paljon, ja ilmeisesti moni muukin, sillä ihan tavallisena arkipäivänä siellä oli runsaasti väkeä paikalla.

Myös myyntipöydät olivat täynnä tavaraa, mutta silti siistit. Enkä tainnut nähdä yhtäkään tyhjää myyntipöytää siellä silloin.

Randersin Børneloppen oli Jyllannin ensimmäinen ja se avattiin vuonna 2018. Myymälän pohjaratkaisu oli selkeä ja välit helppo kiertää. Kausituotteet oli aseteltu erikseen näkyville, samoin jalkineet. Myös isommille tuotteille oli oma alueensa. Asiakaspalvelu oli todella hyvää ja ystävällistä.

Børneloppenilla on hyvät kotisivut, jossa on esimerkiksi hakutoiminto, jolla voi etsiä haluamaansa tuotetta kaikista myymälöistä. Hakutulos kertoo oikean myymälän lisäksi myös hyllypaikan sekä hinnan. Todella kätevä toiminto, joskaan ei ihan täysin aukoton. Muutamaa tuotetta vilkaistiin sillä etukäteen ennen reissua ja osa niistä löydettiinkin sieltä mistä piti. Mutta osa tavaroista oli ilmeisesti myyty jo eteenpäin toista kautta, eikä sitä oltu päivitetty sivustolle, vaan ne näkyivät edelleen myynnissä.

Myymälöillä on omat tilinsä somessa ja ainakin Randersin Børneloppenin henkilökunta vaikuttaa erittäin aktiiviselta kuvaamalla usein myytäviä tavaroita, esimerkiksi Instagramiin. Jos asuisi lähempänä, niin sitäkin kautta saisi kätevästi vinkkejä mitä kivaa juuri silloin on tarjolla.

Lapset tekivät taas tälläkin kirppiksellä paljon kivoja löytöjä. Suosittelen poikkeamaan jos joskus sopivasti vastaan tulee. Itse ollaan käyty vain tuolla Randersissa, mutta kiva olisi muitakin myymälöitä nähdä. Tai käydä vaikka tuolla uudestaan. Ihan ei kyllä nyt ole sellaista reissua näköpiirissä lähiaikoina. Koska korona. Myymälät ovat kyllä nyt auki, mutta kotisivujen mukaan käytössä on paljon ohjeita ja rajoituksia. Ihan kuten muissakin kaupoissa. Ehkä sitten joskus.

Børneloppen in Randers is great.