Talvinen Ringkøbing

Tehtiin tammikuussa pieni päiväretki Ringkøbingissä käymään.

Oltiin jo aikaisemmin syksyllä käyty kertaalleen, mutta silloin reissu loppui melko lyhyeen, sillä onnistuin tipauttamaan kännykkäni suoraan mukulakivikadulle ja näyttö meni ihan säpäleiksi. Oli vielä sunnuntaipäivä, joten näytön korjauttaminen jäi seuraavaan päivään. Vejlestä löytyi onneksi kännykänkorjaajia useampiakin ja korjautusreissu oli helppo yhdistää Legoland-päivään, joten selvittiin kurjasta tilanteesta lopulta ihan hyvin. Ringkøbing vaikutti kuitenkin kivalta paikalta ja sinne halusi palata vielä uudestaan keskustaa katselemaan.

Noin 10 000 asukkaan Ringkøbing oli oikein nätti paikka. Keskusta oli sopivan kokoinen kävellen liikkumiseen ja täynnä kauniita vanhoja rakennuksia.

Tilavan torin laidalta löytyi myös kiva lelukauppa, jossa tottakai käytiin. Eipä niitäkään tule nykyään niin paljon vastaan kuin aikaisemmin.

Poikettiin samalla myös Ringkøbingin SuperBrugseniin ruokaostoksille. Se oli hiukan pettymys, sillä kauppa oli vähän mitäänsanomaton. Hiukan yllättävää, sillä usein ketjun myymälät ovat olleet hyviä ja valikoimassa tarjolla tuttuja lemppareita. Kaupan yhteydessä oli bager, mutta se oli hinnoiltaan melko tyyris.

Syksyn reissulla kierreltiin katselemassa myös rantaa ja pientä venesatamaa.

Cute streets of Ringkøbing.