Legolandissa korona-aikaan, huvipuistoilukausi 2020 on nyt avattu

Tämän vuoden ensimmäinen käynti Legolandissa on nyt takana päin. Lapset odottivat sitä kuin kuuta nousevaa, itseäni jännitti ihan kamalasti. Miten kaikki on pystytty järjestämään turvalliseksi asiakkaille sekä työntekijöille? Muistetaanko ohjeita noudattaa? Onko hirveä huoli vain oman mieleni kehittelemä mörkö?

Aina joskus kun on Legoland-päivän jälkeen kysynyt lapsilta, että mikä oli tänään kaikkein kivointa, ovat he usein vastanneet että Legolandin työntekijät. Mitä Legoland-päivästä jää nyt jäljelle, kun ei saa ylävitosia, kukaan ei koita napata lakkia tai haasta miekkataisteluun?

Siitä jää jäljelle kiva, mutta ihan erilainen huvipuistopäivä. Legolandiin päästessä ilahtui, mutta samanlaista jee-fiilistä ei tullut kuin aina aikaisemmin. Vaikka päivä olikin kiva, oli kaikki silti niin erilaista ja vähemmän huoletonta rajoitusten vuoksi. Sitä mieltä lapsetkin olivat, tosi kivaa mutta erilaista.

Päälimmäisenä ajatuksena on se, että kaikki meni silti ihan hyvin. Paremmin kuin kaikissa etukäteen miettimissäni kauhuskenaarioissa. Sen verran hyvin, että seuraava käynti Legolandiin on jo varattuna. Varauskalenteri näytti toistaiseksi ihan hyvältä, ainoastaan kaksi päivää oli loppuunmyyty. Mutta pian Tanskaan pääsevät esimerkiksi saksalaiset ja norjalaiset turistit ja heitä onkin joka vuosi ollut Legolandissa paljon.

Lapset malttoivat noudattaa hyvin ohjeita, myös meidän nuorin vipeltäjä. Puiston muut vieraat eivät tunkeneet naamalle ja jonotustilanteetkin sujuivat hyvin.

Puistossa ei eilen ollut paljon asiakkaita, mutta se ei kai ollut loppuunmyyty päiväkään. Väkimäärää tullaan ilmeisesti hiljalleen lisäämään, joten tilanne tulee olemaan myöhemmin ihan toinen.

Käsidesiä oli hyvin tarjolla ympäri puistoa. Ensimmäiset olivat ennen sisäänpääsyä ja muutoin käsidesiä oli ennen laitetta, kauppaa tai ruokapaikkaa sekä niiden jälkeen. Eli kädet oli helppo puhdistaa ennen ja jälkeen aktiviteetteja.

Ohjekylttejä oli paljon ja osassa innostettiin lapsia olemaan koroninjoja ja noudattamaan hygieniaohjeita. Monta koroninjaa päivän aikana näkyikin.

Kauppoihin ja ruokapaikkoihin oli merkitty mistä ovesta kuuluu kulkea sisälle ja mistä ulos. Myös asiakkaiden maksimimäärä on rajoitettu ja seiniin merkitty kuinka monta asiakasta saa kerralla sisätiloissa olla.

Kaikki Lego-uutuudet eivät olleet vielä ehtineet hyllyyn asti, joten perinteiset lasten synttärilahjashoppailut jäivät toiseen kertaan.

Jossain kohdissa oli maahan merkittynä myös kulkusuunta.

Jonotusta varten oli maassa selkeät viivamerkinnät. Niin portilla kuin laitteissa, myymälöissä ja ruokapaikoissakin. Iso osa paikoista oli kuitenkin ainakin vielä kiinni.

Laitteisiin otetaan vähemmän huvittelijoita kyytiin kerralla, joten jonoja saattaa muodostua. Eilen ei kuitenkaan ollut jonoja juuri ollenkaan. Esimerkiksi vuoristoradoissa otettiin matkustajia kyytiin vain etupenkkiin, keskelle ja takapenkkiin. Mikäli kyydissä oli isompi perhe tai porukka, oli matkustajia vain edessä ja takana. Myös muissa laitteissa jätettiin tyhjiä penkkejä matkustajien väliin.

Laitteenkäyttäjillä oli omat puhdistusvälineensä ja usein näkyikin laitteiden pintojen pyyhkimistä. Sekin saattaa osaltaan aiheuttaa hiukan jonoja. Myös siivoushenkilökunta kiersi puistoa puhdistamassa erilaisia pintoja.

Ensi vuonna aukeava uutuus Lego Movie World näytti tosi hienolta ja se on rakennettu mukavaan kohtaan puistoa. Hiukan pääsi jo aidan raosta kurkkimaan, mutta vuoristoratojen kyydistä näki alueen oikein kunnolla.

Niin tuttua, mutta samalla niin kovin outoa..

One of the best things in Legoland are the people who work there.