Pilvinen Holstebro

Ajeltiin viime syksynä lomamökiltä Holstebron keskustaa katselemaan.

Kaupunki ei ollut meille ennestään mitenkään tuttu, eikä ihan sillä suunnalla oltu aikaisemmin edes matkusteltu. Mutta uusiin kaupunkeihin on aina kiva käydä tutustumassa, joten ajateltiin tehdä päiväretki ja katsoa millainen paikka sieltä löytyy.

Noin 36 tuhannen asukkaan Holstebro paljastui oikein mukavaksi kaupungiksi. Keskustan kadunvarret olivat täynnä nättejä rakennuksia ja parissa kivassa myymälässäkin tuli poikettua. Leveillä kävelykaduilla oli helppo liikkua lasten kanssa.

Kelit ei ihan silloin meitä suosineet. Harmaa päivä ropsautti päivän lopuksi vielä sadettakin niskaan.

Tammikuussa teimme vielä uuden reissun kaupunkiin. Poikkesimme kirppiksellä ja kaupoissa kiertelemässä. Syömässä kävimme Diner no. 34:ssa. Ruoka oli hyvää ja puitteetkin viihtyisät, joten voin kyllä paikkaa suositella. Lapset tykkäsivät kun annokset tulivat pahvisissa autoissa.

Tarkoitus oli mennä taas keväällä Holstebrossa käymään, mutta ensin tulvat iskivät sinne aika pahasti ja sen jälkeen korona. Holstebron kunta oli koko Jyllannin pahin tautialue, yli 400 tapausta per 100 000 asukasta.

Ehkäpä siellä tulee jossain vaiheessa poikkeiltua, kun tilanne tästä rauhoittuu. Niin paljon olisi paikkoja nähtäväksi, että mukaviinkaan kaupunkeihin ei välttämättä meinaa ehtiä uusille visiiteille.

Cloudy Holstebro.