Omalla autolla Legolandiin: pysäköinti

Legolandiin on helppo tulla omalla autolla ja pysäköintitilaa on tarjolla paljon.

Pysäköintialueita on yhteensä kuusi, mutta rauhallisempina päivinä kaikki alueet eivät ole käytössä. Osa parkkialueista sijaitsee hiukan kauempana, joten kannattaa miettiä minne autonsa ajaa.

Tienvarressa on kylttejä, joista on helppo seurata mitkä parkkialueet ovat kulloinkin käytössä tai täynnä.

Legolandissa pysäköinti on maksullista parkkialueilla 1, 2, 3, ja 5. Kausikortin omistajat saavat ostaa autolleen pysäköintikortin koko kaudeksi, joten meillä on aina ollut sellainen käytössä. Muutoin pysäköinti maksaa 50dkk, eli noin 6,70 euroa, päivä. Pysäköintilipun voi ostaa etukäteen netistä tai Legolandista. Ykkösparkin laidalla oleva myyntipiste on usein päivän päätteeksi ruuhkainen, joten pysäköintilippu kannattaa hankkia ajoissa.

Ilmaisparkit 4 ja 6 sijaitsevat hiukan kauempana, joista nelonen on auki vain ruuhkaisempaan aikaan. Niistä meillä ei ole omaa kokemusta.

Pysäköintialueista ykkönen on kaikkein lähimpänä Legolandin ovea, joten sinne kannattaa auto jättää mikäli siellä tilaa on. Ykkösparkki koostuu kahdesta alueesta. Isompi alue on aivan Legolandin portin vieressä ja vasta kun se on täynnä, pääsee ajamaan ykkösparkin pienemmälle puolelle.

Paras ja rauhallisin aika vierailla Legolandissa on keväällä ennen kesän ruuhkia tai syksyllä elokuun jälkeen ennen Halloween-tapahtumaa. Ollaan itse koitettu ajoittaa enimmät Legolandeilut juuri rauhallisimpaan aikaan. Silloin auton on hyvin saanut ykkösparkkiin eikä laitteisiinkaan juuri tarvitse jonotella. Hiukan ruuhkaisempina päivinä ollaan jätetty auto pysäköintialueelle 5.

Parkkialueelle ajetaan ajetaan normaalisti sisään ja puistosta poistuttaessa avataan puomi pysäköintilipukkeella.

Minifiguurit helpottavat suunnistusta takaisin omalle autolle ykkösparkissa.

Mikäli ykkösparkki on täynnä, on toiseksi lähin pysäköintipaikka alue 5. Sieltä on lyhyt matka Legolandiin kävelytietä ja polkua pitkin.

Parking at Legoland.