Joulupukin Pajakylässä Rovaniemellä

Tehtiin kesällä myös reissu Rovaniemelle joulupukkia tapaamaan. Jonkin verran etukäteen pohdiskeltiin poiketaanko samalla myös SantaParkiin vai kävisimmekö vain Pajakylässä. Joulupukin tapaaminen oli kuitenkin reissun tärkein juttu, joten päätimme mennä pelkästään Pajakylään. Itseäni ei ihan hirveästi houkutellut ajatus maanalaisissa luolissa vaeltelusta SantaParkissa. Miksi joulupukki jossain maan alla majailee?Joulupukin Pajakylä15

Joulupukin Pajakylään mentäessä on hyvä tietää, että joulupukkeja on kylässä kaksi. Lähdimme reissuun luullen, että Pajakylässä on yksi joulupukki ja lähistöllä olevassa SantaParkissa on toinen. Yllätys olikin melkoinen, kun heitä olikin yllättäen kaksi. Meillä yllättävä tilanne ei onneksi hirveän suurta ongelmaa aiheuttanut, kun vain nuorimmainen uskoo enää joulupukkiin ja hänkin oli vain muikeana kun joulupukki tahtoikin nähdä häntä vielä uudestaan. Mutta ikäviäkin tilanteita voi syntyä. Tarvitaanko tosiaan yhteen kohteeseen kaksi joulupukkia? Kuvatkin maksavat eikä tilanteessa saa itse ollenkaan kuvata.Joulupukin Pajakylä

Kun saavuimme Pajakylään jätimme auton parkkiin alueen oikealle laidalle ja lähdimme ihmettelemään mitä kaikkea paikasta löytyy. Ihan ensimmäiseksi tuli vastaan rakennus jonka seinällä komeili teksti: Meet Santa here. Kuulostaa hyvältä, joten ei muuta kuin sinne siis.Joulupukin Pajakylä02

Rakennuksessa oli myymälä, ruokapaikka sekä joulunäyttely jonka päässä odotti se ensimmäinen joulupukki.Joulupukin Pajakylä03Joulupukin Pajakylä04Joulupukin Pajakylä06Joulupukin Pajakylä07Joulupukin Pajakylä08Joulupukin Pajakylä09

Näyttely oli ihan kiva kiertää ja siellä kerrottiin eri maiden jouluperinteistä.Joulupukin Pajakylä05Joulupukin Pajakylä10Joulupukin Pajakylä11Joulupukin Pajakylä12Joulupukin Pajakylä13Joulupukin Pajakylä14

Näyttelyn lopussa oli ovi auki ja huoneessa istuskeli joulupukki. Hänen viereensä pääsi istumaan ja hiukan jotain pientä jutustelemaan. Itse ei saanut huoneessa kuvata, mutta lopuksi otettiin virallinen kuva ja sen sai halutessaan ostaa.Joulupukin Pajakylä29

Hiukan hämillämme poistuimme paikalta, koska olimme nähneet kuvia tuttujen joulupukkivierailuista ja he olivat saaneet videonkin vielä tilanteesta. Mutta myöhemmin se sitten tosiaan selvisi, että joulupukkeja onkin kylässä kaksi ja tämä joulunäyttelyn yhteydessä oleva pukki on joulupukeista se uudempi kaveri, eikä hänen tapaamisestaan ole mitään videokuvaa tarjolla.

Seuraavaksi menimme katselemaan postikonttoria. Ihan söpö paikka. Sieltä olisi voinut lähettää kortteja ja saada niihin erityiset postileimat. Myös joulukortit olisi voinut sinne jo jättää ja ne olisi jouluksi jaettu vastaanottajille.Joulupukin Pajakylä16Joulupukin Pajakylä17Joulupukin Pajakylä18Joulupukin Pajakylä19Joulupukin Pajakylä20Joulupukin Pajakylä21

Napapiirin raja risteilee hauskasti maahan merkittynä niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Lähistöllä sijaitsevassa SantaParkissa rajan pääsisi maan alla alittamaan, mutta meille kyllä riitti sen ihmettely ihan maan päälläkin.Joulupukin Pajakylä22Joulupukin Pajakylä24

Pian tuli vastaan rakennus, jonka katolla oli teksti: Santa is here. Sieltä löytyi vielä toinen joulupukki, se Pajakylän ensimmäinen pukki. Hänenkin kanssaan pääsi hiukan jutustelemaan ja yhteiskuvaan. Tapaamisesta sai halutessaan ostaa kuvan ja videon.Joulupukin Pajakylä28Joulupukin Pajakylä30

Hirveän suuri paikka Pajakylä ei ole. Jonkin verran puoteja ja pieni leikkipuistokin oli tarjolla.Joulupukin Pajakylä26Joulupukin Pajakylä25Joulupukin Pajakylä27

Kiva se oli kuitenkin nähdä ja kiertää. Lapsista oli jännää tavata joulupukkia ja mikäli Pajakylään menisi talviaikaan, eikä kesällä vesisateessa, niin olisi siinä varmasti omanlaisensa fiilis jouluaaton lähestyessä.Joulupukin Pajakylä23

We went to see Santa in Rovaniemi and we actually found two of them.