Päivä Ranuan eläinpuistossa

Tehtiin kesällä ensimmäistä kertaa reissu Ranuan eläinpuistoon. Automatkalla hiukan jänniteltiin josko nähtäisiin poroja ylittämässä tietä, mutta kovin oli hiljaista. Poroja näkyi vasta perillä eläinpuistossa.Ranuan eläinpuisto02

Ranuan eläinpuisto on erikoistunut arktisiin ja pohjoisiin eläinlajeihin.Ranuan eläinpuisto08Ranuan eläinpuisto10Ranuan eläinpuisto21Ranuan eläinpuisto20

Eniten kiinnosti nähdä viime marraskuussa syntynyt jääkarhunpentu ja samoin taisi ajatella moni muukin puistossa kävijä, sillä parkkipaikalla riitti vilskettä jääkarhujen ruokinta-ajan lähestyessä. Siihen mekin koitimme tähdätä, että olisimme jääkarhujen ruokinta-aikaan paikalla, koska silloin olisi todennäköisempää päästä pentua näkemään.

Pihapiirin oikealla laidalla oli myymälä- ja kahvilarakennus ja vasemmalla ravintola sekä lippukassa. Myynnissä oli lippujen lisäksi myös pehmoleluja sun muuta pientä tavaraa. Lippukassalta sai ilmaisen eläinpuiston kartan, mutta halutessaan voi kännykkäänsä ladata myös maksullisen eläinpuiston sovelluksen.Ranuan eläinpuisto04Ranuan eläinpuisto05Ranuan eläinpuisto06

Eläinpuiston portilla oli vastassa Ranuan eläinpuiston maskotti Jonne-Jääkarhu, jonka kanssa pääsi samaan kuvaan. Puistosta lähtiessä tuli ostettua kuva muistoksi valokuvakojusta.Ranuan eläinpuisto07Ranuan eläinpuisto45

Etukäteen hiukan jännitti miten puistossa mahtuu liikkumaan, koska kierrettävän reitin väylät on rakennettu aika pitkälti puisiksi silloiksi. Mutta oikein hyvin pääsi reittiä kulkemaan, vaikka paikalla olikin jonkin verran väkeä.Ranuan eläinpuisto09

Harmillisesti juuri eläinpuiston vetonaulan, jääkarhunpennun, aitaus oli huono. Muuri oli niin korkea, että meidän lapsista vain noin 150cm pituinen esikoinen näki itse sen yli. Vanhempi tytöistä on myös pitkä, mutta siltikään ei pituus riittänyt muurin yli katsomiseen. Nuorimmainen näki onneksi hyvin, koska hänet pystyy vielä nostamaan hartioille tähystämään.Ranuan eläinpuisto15Ranuan eläinpuisto16Ranuan eläinpuisto17Ranuan eläinpuisto18

Ranuan eläinpuisto on auki myös talvella, joten on varmaan ihan hauska elämys kierrellä katselemassa eläimiä talviaikaan. Jonkin jyrkimmän alamäen kohdalla taisi olla kyltti, että sitä mäkeä ei saa pulkalla ollenkaan laskea. Mutta muuten pulkka on varmaan talvella ihan kätevä väline. Itse en lumesta yhtään tykkää, joten kesä sopi meille paremmin. Kelit vaan olivat sen verran lämpimät, että aika monet eläimet olivat vain aitauksessaan lepäilemässä. Aitaukset olivat myös sellaiset, että eläimet pääsivät halutessaan hakeutumaan omaan rauhaansa. Meiltäkin jotain eläimiä jäi näkemättä, kun olivat sen verran hyvin vetäytyneet omiin oloihinsa.Ranuan eläinpuisto

Hiukan nauratti, kun reitin varrella tuli vastaan myös kivinäyttely erilaisista kivilajeista. Meidän pienet Minecraftin pelaajat kiersivät ihan onnessaan ihmettelemässä erilaisia näytteitä, kun osa puistokävijöistä vain kääntyi kannoillaan huokaisten että ne olivatkin vain kiviä.Ranuan eläinpuisto19

Puistossa oli mukava leikkipaikka, jossa lapset tykkäsivät kiipeillä.Ranuan eläinpuisto22Ranuan eläinpuisto23

Näin kesäaikaan oli kotieläinpiha auki ja pientä maksua vastaan pääsi talutusratsastamaan.Ranuan eläinpuisto27Ranuan eläinpuisto28Ranuan eläinpuisto26Ranuan eläinpuisto24Ranuan eläinpuisto25

Myymälärakennuksen puodeissa oli tarjolla kaikkea nättiä ja söpöä.Ranuan eläinpuisto03Ranuan eläinpuisto31Ranuan eläinpuisto30Ranuan eläinpuisto29Ranuan eläinpuisto32Ranuan eläinpuisto33Ranuan eläinpuisto35Ranuan eläinpuisto44

Fazerin myymälän valikoimissa oli paljon heidän herkkujaan.Ranuan eläinpuisto37Ranuan eläinpuisto38Ranuan eläinpuisto39Ranuan eläinpuisto40Ranuan eläinpuisto41Ranuan eläinpuisto42

Ihan kiva eläinpuisto, vaikka ei meidän lemppariksi noussutkaan.Ranuan eläinpuisto14Ranuan eläinpuisto12Ranuan eläinpuisto13Ranuan eläinpuisto11

Fun summer day at Ranua Zoo.Ranuan eläinpuisto34Ranuan eläinpuisto36