Ruotsalaista ruokaa: Falukorv

Ruotsin rajalla asuessa on hauskaa, kun kauppojen valikoimista löytyy hiukan eri tuotteita kuin Suomen puolelta ja voi kätevästi maistella uusia makuja. Lihapullien lisäksi yksi perinteinen ruotsalainen ruoka on Falukorv. Vaikka hyvien tanskalaisten nakkien jälkeen ruotsalaiset nakit maistuivat todella kamalilta, päätettiin silti uskaltautua maistamaan tätä perinteistä ruotsalaista makkaraa.Falukorv

Kyseessä on kypsä makkara, jota voi periaatteessa pistellä poskeen ihan sellaisenaankin, mutta sen voi myös heittää uuniin tai paistaa viipaloituna pannulla. Yleisin valmistustapa Ruotsissa on viipaleiden paisto pannulla ja tarjoilu makaronin tai perunan kanssa.

Falukorvin historia ulottuu 1600- 1700 luvulle. Falunin kuparikaivoksessa käytettiin härän nahkaa köysien valmistukseen ja osasta yli jääneestä lihasta valmistettiin makkaraa. Nykyisen koostumuksensa Falukorv sai 1800-luvun lopulla.Falukorv02

Lähdettiin itse valmistamaan makkara viipaloituna pannulla.Falukorv03 Falukorv on rasvaista, joten perunamuusi sopi mukavasti siihen kylkeen.Falukorv04

Maku? Ihan ok. Ei kuitenkaan mikään erityisen ihmeellinen. Ei viitsi syödä kovin usein tai suuria määriä kerralla. Yksi lapsista tykkäsi ja kaksi ei ollenkaan. Joten ennemmin sitten ruotsalaisista ruoista ihan niitä lihapullia vaan.

Tried some Swedish traditional food Falukorv. And well, it was ok, but meatballs are way better.