Haaparannan keskustaa katselemassa

Vaikka Haaparannassa onkin tullut käytyä useita kertoja, ovat reissut suuntautuneet aina kaupungin laidalle rajan tutumaan, sillä siellähän ne kaupat lähinnä ovat. Kuitenkin myös Haaparannan keskustan näkeminen kiinnosti, joten eräänä aurinkoisena kesäpäivänä suuntasimme kulkumme sinne.Haaparanta05

Oletus ennen reissua oli, että ei siellä keskustassa kauheasti mitään ole. Ja tällä kertaa todellisuus jopa vastasi ennakko-odotuksia. Toisaalta ihan hirveitä määriä nähtävyyksiä tai aktiviteetteja ei välttämättä tarvitse ollakaan, sillä ympäriinsä kävely ja kauniiden rakennusten ihailu riittäisi minulle ihan hyvin. Haaparannan kaupunkikuva oli kuitenkin hyvin suomalaisen oloinen, eikä samanlainen söpöliini kuin tanskalaiset pikkukaupungit.Haaparanta20Haaparanta18Haaparanta02

Ihan keskustasta löytyi muutama nätti rakennus sekä leikkipuisto, jossa lapset viihtyivät leikkimässä.Haaparanta04Haaparanta03Haaparanta06Haaparanta

Kaupungin parasta antia oli ehdottomasti rannan alue, sillä se oli oikein nätti ja viihtyisä. Pieni uimaranta ja kiva leikkipuistokin löytyi.Haaparanta07Haaparanta10Haaparanta11Haaparanta13Haaparanta14Haaparanta17Haaparanta09Haaparanta08

Rannassa oli myös taulut, joissa oli hiukan tietoa ja kuvia paikan historiasta. Rantaa pitkin olisi kulkenut myös kävelyreitti, jonka varrella olisi ollut esimerkiksi patsaita.Haaparanta15Haaparanta16Haaparanta12

Keskusta-alue näytti hiukan autiolta, kun monet toimitilat ammottivat tyhjyyttään. Pieni konditoria kuitenkin löydettiin ja sieltä poikettiin vielä lopuksi hakemaan Haaparannan omaa nimikkopullaa maisteluun.Haaparanta19

Ja vaikka kovasti olenkin makean perään, niin tämän pullan kohdalla oli pakko myöntää että täyte on erittäin makeaa eikä sitä voinut suurta palaa kerralla syödä.Haaparanta21Haaparanta22

Some sightseeing and pastry tasting at Haparanda.