Legoland Billund ja kauden 2017 uudet tuulet

Voisi kuvitella, että kun on viimeisen kolmen vuoden aikana käynyt Legolandissa 71 kertaa, alkaisi joku testiryhmämme jäsenistä jo hiukan kyllästyä paikkaan ja haluaisi huvitella muualla. Mutta ehei, Legoland on edelleen meidän perheen lempparihuvipuisto.Legoland Billund11

Tänä vuonna Legolandiin ei tullut uutta laitetta, mutta pieniä uudistuksia useampiakin. Esimerkiksi safariauto-laitteen autot vaihdettiin suuremmiksi, joten nyt kyytiin mahtuu helposti myös aikuiset. Vanhat autot olivat sen verran pieniä, että aikuisella oli hiukan taiteilemista mahtuakseen mukaan pienen kuskin kyytiin.Legoland Billund09

Vesipuistoalue oli laitettu pois ja tilalla oli nyt eväsretkipöytiä.Legoland Billund02

Tämän kauden pääjuttu olivat Miniland-alueelle nousseet maailman 5 korkeinta rakennusta. Ja kyllä ne vaikuttavilta näyttivät Legoista rakennettuinakin. Vertailun vuoksi viereen oli rakennettu myös Legolandin korkein laite Legotop sekä Eiffel-torni. Mutta kovasti pieniltä ne näyttivät maailman korkeimpien jättiläisten vieressä.Legoland Billund06Legoland Billund07Legoland Billund05

Pikkulinnan esitys on ollut aina meidän nuorimmaisen lemppari, joten tokihan se oli taas nähtävä. Aivan mahtava uusi juttu oli, kun ennen esitystä pääsi näyttelijöiden kanssa samaan kuvaan. Toivottavasti kuvamahdollisuus jatkuu koko kauden ajan eikä ollut vain alkukauden ilona. Myös itse esitys oli vaihtunut täksi kesäksi.Legoland Billund19Legoland Billund20Legoland Billund21

Star Wars-hävittäjäkin teki paluun ja tiettyinä aikoina sen kyytiin pääsi myös istumaan.Legoland Billund03

Vietettiin taas tänä vuonna synttäreitä Legolandissa. Mikä olisikaan parempi paikka juhlia 10-vuotissyntymäpäiväänsä? Ja yksi koko reissun odotetuimmista hetkistä oli, kun kaikki lapset pääsivät perinteisesti valitsemaan syntymäpäivälahjansa Lego shopista.Legoland Billund04Legoland Billund08

Kausikorttilaisten etukuponkivihkosessa oli tänä vuonna paljon etuja Saksassa matkailijalle. Olisi ollut todella kiva päästä pitkästä aikaa Saksan Legolandiin tai ensimmäistä kertaa tutustumaan Heide Parkiin ja Legoland Discovery Centereihin. Harmi ettei nyt tällä reissulla ollut kuitenkaan tarpeeksi aikaa lähteä Saksaa kiertelemään.Kausikorttiedut

Ollaan aina syöty Legolandissa jossakin, joten uudistus kausikorttilaisten ruokailueduissa ilahdutti meitä. Aikaisemmin kausikortin omistavat lapset ovat syöneet maksavan aikuisen seurana ilmaiseksi tietyissä ravintoloissa klo 15 jälkeen ja kaikkein ruuhkaisimmat kesäviikot tarjous ei ole ollut voimassa. Tänä vuonna lapset syövät maksavan aikuisen seurana ilmaiseksi tietyissä ruokapaikoissa koko kauden ajan, eikä mitään kellonaikarajoitteita ole. Puiston perällä oleva buffet suljetaan tänä vuonna totuttua aikaisemmin, joten kannattaa olla tarkkana aukioloaikojen kanssa.Kausikorttiedut02

Harmillisesti meidän tämän kauden Legolandeilut ovat jo takanapäin. Hauska ja tunnelmallinen Halloweenkin jää nyt tällä kertaa väliin. Mutta ensi kaudella sitten taas. Sitä odotellessa.Legoland Billund10Legoland Billund18Legoland Billund12Legoland Billund13Legoland Billund14Legoland Billund15Legoland Billund16Legoland Billund17

We have visited Legoland 71 times in the past three years and still it is our family’s favorite amusement park. We had a great time at Legoland in the spring and next year we will meet again. Can’t wait!