Omalla autolla Tanskaan

Me ollaan menty Tanskan ja Suomen väli aina omalla autolla, koska se tuntuu kaikkein helpoimmalta tavalta matkustaa. Koirat ja tavarat mahtuvat hyvin kyytiin ja aikataulut eivät ole niin tiukkoja.Autolla Tanskaan02

Nyt kun Suomen ja Billundin välille aukesi suora lentoreitti, on lentokoneella kulkeminen muuttunut taas pykälää helpommaksi. Ja sen on Legolandissa pyöriessä kyllä huomannut, suomalaisia tulee siellä vastaan paljon enemmän kuin aikaisempina vuosina. Mutta siltikin oma auto on meille sopivin tapa matkustaa.

Yleensä ollaan lähdetty matkaan Turusta. Ensin yölaivalla Tukholmaan ja sieltä ehtii päivässä ajamaan Tanskaan. Tukholman satamasta Billundiin on matkaa hiukan yli 900 kilometriä. Välillä on matkattu päivälaivalla ja yövytty Jönköpingissä.

En itse hirveästi välitä laivalla matkustamisesta. Ahdas ja suljettu tila ei ole ihan lempparipaikka ahtaanpaikankammoiselle ja pienestäkin aallokosta tulee helposti huono olo. Minuutit tuntuvat autokannella erittäin pitkiltä, kun odottaa laivan saapumista rantaan. Viking Grace toi kuitenkin tullessaan hiukan parannusta laivalla matkustamiseen. Perhehytti on miellyttävä ja lemmikitkin saavat tulla sinne mukaan. Siljalla matkustaessa jouduimme ottamaan kaksi hyttiä, kun perhehyttiin ei saanut lemmikkejä viedä.Autolla Tanskaan10

Vikingiltä on mahdollista ostaa autolleen myös paalupaikka, jolloin laivasta pääsee ensimmäisten joukossa ulos. Jes!Autolla Tanskaan11

Muutama kerta ollaan ajettu Tanskan ja Suomen väliä myös pohjoisen kautta. Ajatuksena kiva, kun ei tarvitse kulkea edes laivalla, kunhan vaan kruisailee eteenpäin omalla autolla. Mutta kyllähän siinä niitä ajokilometrejä kertyy. 2000 kilometriä oli viime reissulla matkaa suuntaansa, kun ajelimme aivan Tanskan länsirannalle mökkeilemään. Kaksi hotelliyöpymistä ollaan aina maata pitkin ajellessa otettu, mutta onhan niillä päivillä silti pituutta ollut. Ylipäätään pohjoisessa Ruotsissa on ollut miellyttävät tiet, joita on ollut ihan hyvä ajella talviaikaankin. Maisemat nyt ei ihan kauheasti Suomesta poikkea, paitsi eteläisessä Ruotsissa.

Ruotsin ja Tanskan väli sekä siirtymiset Tanskassa saarelta toiselle ollaan menty aina siltoja pitkin. Se on ollut todella vaivatonta ja silloilta on kauniit maisemat. Hintaa silloilla liikkumiselle tulee toki jonkin verran, mutta eivät ne autolautatkaan ilmaisia ole ja pystyy kulkemaan ihan omien aikataulujensa mukaan.Autolla Tanskaan03

Lapset ovat onneksi olleet erittäin reippaita matkustajia aina. Viihdykkeeksi automatkalle ovat hyvin riittäneet kirjat, piirtämis- ja värittämisvälineet, pari lelua, hiukan evästä ja sopivasti taukoja. Yksi lasten lemppari taukopaikoista on Uppsalassa, jonne ollaan usein pohjoisen kautta ajellessa pysähdytty tauolle.Autolla Tanskaan

Omalla autolla on kätevä ajella myös Tanskassa ympäriinsä, kun tiet ovat hyvät ja välimatkatkin lyhyet. Jyllannista pääsee yhdessä hujauksessa Saksaan ja siellä ollaankin usein käyty.

Viime reissu Tanskaan oli aivan huippu. Ihanaa lämpöä ja kauniita värejä.Autolla Tanskaan05Autolla Tanskaan09Autolla Tanskaan12Autolla Tanskaan26Autolla Tanskaan27Autolla Tanskaan28Autolla Tanskaan29Autolla Tanskaan30

Meidän lomamökki oli lähellä rantaa, joten käveltiin usein ihailemaan merta. Otettiin hiukan evästä ja leluja mukaan ja nautittiin hauskasta rantapäivästä, vaikka ihan vielä ei uimaan tarkentunutkaan.Autolla Tanskaan0420170426_124331Autolla Tanskaan07Autolla Tanskaan08Autolla Tanskaan13Autolla Tanskaan21Autolla Tanskaan22Autolla Tanskaan23Autolla Tanskaan25Autolla Tanskaan31Autolla Tanskaan32

Yksi koko reissun parhaista hetkistä oli silloin, kun käytiin ihailemassa kaunista auringonlaskua.Autolla Tanskaan14Autolla Tanskaan15Autolla Tanskaan17Autolla Tanskaan18Autolla Tanskaan19Autolla Tanskaan20

Tanskassa koiratkin saavat tulla rannalle mukaan. Nyt kesäaikaan ne on kuitenkin pidettävä kytkettynä. Otettiin muutaman kerran meidän koirat rannalle mukaan ja ne tykkäsivät ihan hirveästi.Autolla Tanskaan16

Varsinkin vanhempi koiruus kieri hiekassa aivan onnessaan.Autolla Tanskaan24