Lomamökkielämää ja vanhoja lemppareita

Tämä oli nyt kolmas lomamökki, jossa asustellaan Tanskassa ja tykättiin kaikki kovasti. Vuokrattiin se Novasolin kautta ja koska kaikki sujui ihan hyvin, niin voin kyllä puljua suositella.Lomamökkeilyä

Viimeksi oltiin lomamökkikylässä keskellä metsää, mutta silloin tuli hiukan sellainen olo, että se ympäristö voisi kyllä olla jokin muukin. Vähän enemmän puuhaa kävelyetäisyydellä kuin leikkipuisto ja pieni kioski ja mieluiten lähellä merta. Tällä kertaa oltiin lähellä merta ja se oli ihan mahtavaa. Ei se ikkunasta näkynyt tai takapihalta alkanut, mutta ihan lähellä kävelymatkan päässä meri oli ja se oli todellakin ympäristö minun makuuni.

Kotiuduttiin paikkaan koko porukka sillä sekunnilla, kun astuttiin ulko-ovesta sisään. Se oli omakotitalo pienessä entisessä kalastajakylässä, joten ei tullut sellainen olo kuin olisi ollut mökkeilemässä vaan omassa kodissa mukavassa pikkukylässä.Lomamökkeilyä03Lomamökkeilyä02

Vähän isompaan naapurikaupunkiin oli matkaa vain 7 km, joten siellä sai hyvin hoidettua suuremmat ostokset. Siellä oli myös lähin bageri, jonka herkkuja tuli käytyä testailemassa kerta jos toinenkin. Ihan siinä mökin lähellä oli kyläkauppa, jossa poikettiin jokunen kerta. Tanskassa kun pienissäkin kaupoissa on usein monet tuotteet kohtuuhintaan isompiin kauppoihin verrattuna sekä hyvät tarjoukset. Tottakai pienessä kyläkaupassa oli myös oma viiniosasto, jonka testailu piti nyt kuitenkin tällä kertaa jättää väliin.

Mökin lähellä oli myös camping-alue, jonka kivassa leikkipuistossa käytiin usein leikkimässä. Siellä oli hoppepude, joka on meidän lasten ihan lempparijuttu. Jaksaisivat pomputella sellaisella aamusta iltaan.Hoppepude

Tanskassa asuessa käytiin usein oman kylän camping-alueella leikkimässä. Siellä oli tosi kiva ja monipuolinen leikkipuisto ja sinne sai mennä leikkimään vaikka ei leirintäalueella majoittunutkaan. Jopa koirat saivat tulla, kunhan olivat kytkettynä ja keräsi jätökset. Ei taida mennä ihan samalla tavalla Suomessa.Leikkipuistossa

Kaupassa käymistä odotti kyllä tosi kovin. Siellä oli ne kaikki vanhat tutut tuotteet, omat lempparit. Tuntui kuin olisi ollut taas kotona. Samalla oli usein kuitenkin tosi haikea olo, koska tiesi että joutuisi pian taas lähtemään.

Jo ennen matkaa oli mielessä pitkä lista jutuista, joita halusi päästä taas syömään. Ja sittenhän me syötiin. Banankage taisi olla jokaisella tosi korkealla toiveissa sekä Fransk hotdog Steff Houlbergin nakilla.Banankage

Yrttiset pekoniperunat. Niitä on ollut vain yhdessä SuperBrugsenissa, mutta ovat niin hyviä, että pakko oli käydä hakemassa pitkästä aikaa.Pekoniperunat

Lapset riemastuivat kun jouluisia herkkuja, æbleskivereitä, löytyi vielä parin kaupan pakastealtaasta.æbleskiver

Tanskassa on hyviä salaatteja ja yksi lemppareistani on hiukan tulinen Coleslaw. Ollaan yleensä syöty sitä Svensk pølseretin kanssa, joka on myös todella hyvää. Se on tanskalainen ruokalaji, joka valmistetaan perunoista ja nakeista. Se ei kuitenkaan ole pyttipannu, sillä siinä on mukavan mausteinen kastike. Harmi etten huomannut ottaa kuvaa. Taisi olla aina liian kiire kauhoa ruokaa naamariin.Wild west salaatti

Tanskalaisella lempparijätskilläkin tuli välillä iltaisin herkuteltua.Lempparijätski

Tuoreita mansikoita oli pakko ostaa jokaisella kauppareissulla. Limua ja sipsejä tuotiin ihan Suomeen asti, koska ei vain ole Faxen tai KiMsin voittanutta. Tänä kesänä oli kaupoissa tarjolla myös Faxe Kondi Sommer-limua, jota tuli maisteltua. Siinä oli todella hyvä mansikkainen maku.vanhoja lemppareita

We had such a great time at our holiday home in Denmark. And the food, it’s just so good.