Djurs Sommerland

Tehtiin kesällä ensimmäistä kertaa reissu Djurs Sommerlandiin huvittelemaan. Mentiin vasta ruuhkakauden jälkeen, joten saatiin rauhassa kierrellä paikkoja. Auton sai ihan portin lähelle parkkiin, eikä juurikaan tarvinnut edes jonotella. Kelitkin suosivat, joten mikäpä siellä oli ollessa.

Paikkana se tuntui isolta. Oltiin huvittelemassa aamusta iltaan ja ehdittiin kiertää alue kahteen kertaan läpi. Innokkaat pienet hurjapäät kyllä kiersivät laitteita oikein urakalla, mutta silti tuntui että paikassa olisi helposti saanut kulumaan toisenkin päivän. Emmekä käyneet edes vesipuiston puolella.Djurs Sommerland07Djurs Sommerland05

Puisto on jaettu kahdeksaan eriteemaiseen alueeseen ja varsinkin niistä uusin, farmialue, vaikutti tosi kivalta. Vaikka siellä onkin paljon laitteita perheen pienimmille, viihtyivät myös isommat hurjapäät siellä hyvin.Djurs SommerlandDjurs Sommerland03Djurs Sommerland002Djurs Sommerland04Djurs Sommerland12

Paikan ”the juttu” taitaa olla Tanskan ainoa double launcher -vuoristorata. Eli liikkeelle ampaistaan heti kovaa kyytiä ja myöhemmin vauhtia tuupataan vielä lisää. Djurs Sommerland08Djurs Sommerland09Djurs Sommerland10

Ruokailut sujuivat puistossa mukavasti. Buffettejakin olisi ollut tarjolla, mutta haluttiin syödän hiukan nopeammin, että päästään taas jatkamaan paikkojen koluamista. Nakkisämpylät ja kebabit oli oikein hyvät ja myöhemmin Ben&Jerry’s-jätskit, mutta kyllä pannukakkukahvilastakin niin hyvät tuoksut leijaili.Djurs Sommerland06

Vaikka puistosta löytyi hyvin laitetta ja puuhaa meidän 104 cm, 128 cm ja 142 cm vauhtihirmuille, oli siellä myös kivoja leikkipaikkoja ja trampoliinialuekin.Djurs Sommerland11

Legolandin tapaan myös Djurs Sommerlandilla on oma puhelinsovelluksensa, josta näkee esimerkiksi sen hetkisen jonotustilanteen suosituimpiin laitteisiin. Se onkin kätevä juttu ruuhkaiseen aikaan, tietää mihin suuntaan kannattaa seuraavaksi lähteä ja jos vaikka jokin laite on sillä hetkellä poissa käytöstä. Toimintasäde oli kylläkin aivan eri luokkaa kuin Legolandin sovelluksella, jolla oli kätevä katsoa kotona (15 min ajomatkan päässä Legolandista) millaiset ovat päivän jonot ennen puistoon lähtemistä, kun taas Djursin sovellus toimi vain puiston alueella.

Tykättiin kyllä kaikki Djursista kovasti ja sinne olisi hauska mennä joskus uudestaan.