Aurinkoinen Fredericia

Tykkään todella paljon kierrellä kävellen katselemassa kaupunkien keskustoja. Ihailla rakennuksia ja fiilistellä paikan tunnelmaa. Ja jos vaan rantaviivaa löytyy, täytyy sielläkin käydä haistelemassa raikasta tuulta. Välillä hiukan pysähdellä syömään ja lapsia kiinnostaviin paikkoihin.Fredericia29

Kesällä käytiin ensimmäistä kertaa Itä-Jyllannissa sijaitsevassa Fredericiassa. Etukäteen en oikeastaan tiennyt mitä 40 000 asukkaan kaupungilta odottaa, mutta se osoittautui oikein mukavan oloiseksi ja nätiksi paikaksi. Paljon kauniita rakennuksia ja rantaa.Fredericia04Fredericia07Fredericia08Fredericia09Fredericia10Fredericia03Fredericia17Fredericia22Fredericia23Fredericia25Fredericia26Fredericia27

Keskustan vesikoristeet jaksoivat viihdyttää lapsia pitkän tovin ja hassut aaltoilevat lötköttelypenkit suorastaan kutsuivat pötköttelemään.Fredericia11Fredericia13Fredericia24

Kaupungin historiassa 1800-luvulla tanskalaiset onnistuivat torjumaan saksalaisten hyökkäyksen Fredericiassa. Kaupungin laitaa halkoo siksakin muotoinen valli, jonka läpi on muutama kulkuväylä.Fredericia18Fredericia21

Vallin vieressä oli urhean sotilaan patsas ja ulkopuolella muutama tykki.Fredericia19Fredericia20

Fredericiassa on kiva Madsbyn leikkipuisto, jossa käytiin leikkimässä. Paikka oli tosi ruuhkainen, joten poika sai odotella polkuauton vapautumista hyvän tovin. Muutoin paikka oli mukavan oloinen ja lapset viihtyivät. Puisto on aika samanlainen kuin Koldingin leikkipuisto, joka on meidän lemppari.FredericiaFredericia02

Fredericia on oikein viihtyisä kaupunki, jota olisi mukava kierrellä taas joskus lisää.Fredericia28Fredericia05Fredericia06Fredericia12