Pitkästä aikaa leffavuokraamossa

Leffojen katsominen on aina ollut yksi miehen ja minun yhteisistä lempiharrastuksista. Taidettiin käydä joskus vuosia sitten leffateatterissa melkein joka viikko. Parasta seuraa, makoisat popparit ja hyvä leffa, what’s there not to like? Iltahämärässä käveltiin käsi kädessä takaisin kotiin ja juteltiin leffasta. Taru Sormusten Herrasta -elokuvat käytiin katsomassa yöllä ensi-illassa. Ja onhan elokuvateatterissa aina oma ihana tunnelmansa ja herkullinen popparien tuoksu.

Vuokrattiin joskus paljon leffoja myös videovuokraamoista. Aluksi videokasetteja, kun meillä oli vain videot ja myöhemmin DVD:itä. Videovuokraamoissakin oli aina omanlaisensa kiva tunnelma ja irtokarkit tuoksuivat. Oli hauska käydä läpi valikoimaa ja miettiä yhdessä sopivaa leffaa illalle. Ja valita myös jotain pientä irtokarkkia leffaevääksi.

Lasten syntymän jälkeen ei olla montaakaan kertaa malttettu käydä leffateatterissa kahdestaan. On ollut mukavampi laittaa illalla lapset nukkumaan ja käpertyä omalle sohvalle miehen kainaloon. Elokuvatkin on saanut kätevästi vuokrattua suoraan television kautta, niin Suomessa kuin Tanskassakin. Ei siinä ole sitä samaa leffavuokraamon tunnelmaa, mutta onhan se tosiaan kätevää kun elokuvaa ei tarvitse mistään lähteä hakemaan ja seuraavana päivänä palauttamaan.

Ollaan jokunen kerta käyty lasten kanssa elokuvateatterissa elokuvaa katsomassa ja se on ollut kyllä hurjan hauskaa. Jonkun verran ostellaan lasten elokuvia omaksi ja katsellaan niitä sitten kotona porukalla ja sekin on tosi kivaa. Hassuille jutuille voi nauraa juuri niin kovaan ääneen kuin haluaa, paussin saa päälle vessakäynnin ajaksi ja leffaa voi katsoa montakin kertaa uudestaan.

Jokin aika sitten mentiin pitkästä aikaa käymään leffavuokraamossa, kun huomattiin että uusin Star Wars oli vihdoin ilmestynyt.Leffavuokraamo

Ja sama irtokarkin tuoksu leijaili taas nenään, kun astui vuokraamoon sisään. Oli tosi kiva ja jännä päästä penkomaan leffavalikoimaa ja kauhomaan karkkeja paperipussiin. Paikan tunnelma ei kuitenkaan ollut enää yhtä romanttinen, kuin vuosia sitten vaan oikeastaan hiukan surullinen. Vuokraamo oli tosi hiljainen, eikä muita asiakkaita näkynyt. Monikaan ei taida enää hakea leffojaan vuokraamosta. Leffavalikoima ja karkkivalikoima olivat paljon pienempiä kuin muistin. Star Wars -leffa kuitenkin saatiin ja mieluista karkkimakuakin löytyi. Hiukan jäi sellainen olo, että ehkäpä se leffan hakeminen vuokraamosta olisi välillä ihan kiva osa yhteistä leffailtaa. Ei kaiken tarvitse tapahtua aina kätevästi nappia painamalla.