Kurkistus kassiin: Prisma

Vaikka Prisma ei ole koskaan mikään lempikauppani ollutkaan, on siellä silti välillä ihan kiva poiketa. Valikoima tuntuu olevan aika samanlainen kaikissa Prismoissa, mutta vuoden jälkeen yllätti iloisesti kun tarjolla oli jotain hiukan erikoisempiakin tuotteita, joita ei aikaisemmin ollut ollenkaan.Kurkistus Prisman kassiin

Juodaan aika harvoin mehua, mutta kun mehua hankitaan, niin se on Tropicanan appelsiinimehua. Tanskasta sitä ei ole löytynyt ollenkaan, joten on tarvinnut muitakin mehuja maistella. Yhtä hyvää appelsiinimehua ei ole kuitenkaan tullut vastaan.Kurkistus Prisman kassiin02

Pikapuuroa on välillä kiva syödä aamupalaksi, mutta sellaisia ei ole Tanskassa näkynyt ollenkaan. Eikä välipalakeksejä. Pelkästään jotain myslipatukoita, mutta ei mitään viljasta tehtyjä, jollaisia Suomessa tuntuu olevan isot valikoimat kaupoissa.

Lapset tykkäävät omenalörtsyistä, itse pidän enemmän mustikan makuisista. Parhaat lörtsyt on saatu sokerileipomon torikojusta markkinoiden aikaan, tosi tuoreita ja sokerilla kuorrutettuja. Tanskasta ei lörtsyjä saa ollenkaan, enkä kyllä ole nähnyt mitään vähänkään sen näköistä tarjolla. Myöskään lihapiirakoita ei ole tanskalaisissa kaupoissa näkynyt, vaan nakit syödään Tanskassa nakkisämpylän välissä.

Tapolan mustamakkara puolukkahillon kanssa on tosi hyvää ja lapsetkin pitävät siitä kovasti. Joskus nähtiin Tanskassa kaupassa jotain hiukan mustamakkaran näköistä makkaraa myynnissä, mutta ei uskallettu ottaa kuitenkaan maisteluun. Ja tietysti Saksakin on sellainen makkaramaa, että sieltä voisi vaikka löytyä jotain samankaltaista verimakkaraa.

Purkkaa tulee pureskeltua aina ruokailujen jälkeen ja Jenkki-purukumi on omasta mielestä parasta. Tosi harmi ettei niitä ole näkynyt kaupoissa Tanskassa tai edes Saksassa, vaikka purkat nykyään valmistetaankin ihan vieressä Hollannissa.

Supernovaakin näköjään tarttunut taas kaupasta mukaan. Susu-palojen puuttuminen hiukan kummastuttaa, liekö jääneet kuvassa muiden ruokien alle?