Kurkistus kassiin: Citymarket

Ruokakauppojen valikoimaa on aina hauska ihmetellä ja Citymarket on lempparini ruokakauppaketjuista Suomessa. On kiva kun Citymarketit ovat keskenään erilaisia ja kauppojen hyllyistä saattaa löytää mitä vaan jännää. Tuntuu että ihan tässä vuodessakin ehti valikoimaan tulemaan paljon muutoksia ja uutuuksia. Joitakin tuotteita löytyi yllättäen lähicittarin hyllystä, vaikka vuosi sitten sellaisia ei Suomessa ollut näkynyt ollenkaan.Kurkistus Citymarketin kassiin

Maito on sellainen perustuote meillä, että sitä raahataan meidän maitoparroille aina kun kaupassa käydään. Tuoretta leipää kanssa yleensä ostetaan aina kaupasta, Suomessa on leivän tilalla usein karjalanpiirakkaa. Päällisiä on levitteen lisäksi yleensä paria lajia, koska tottakai kaikki tykkäävät eri jutuista. Ja kyllä maistuikin suomalaiset miedot juustot hyvältä pitkästä aikaa. Tanskassa kun on tosi paljon vahvoja juustoja. Hiukan tuntui hassulta leikkelehyllyn ohuen ohuet -leikkeleet, kun Tanskassa sellaisia ei tunneta ollenkaan. Mitä paksumpi siivu sen parempi. Ja pakkauskoot ovat Tanskassa paljon pienemmät kuin Suomen kaupoissa.Kurkistus Citymarketin kassiin02

Samanlaisia pieniä jogurttipurkkeja ei Tanskan kaupoissa ole juurikaan näkynyt, viiliä ei ollenkaan. Isoja litran jogurtteja kaupoista kyllä löytyy. Lapset tykkäävätkin syödä usein jogurttia+muroja aamuisin. Itse tykkäisin myslistä, mutta en ole oikein löytänyt mitään niin hyvänmakuista vaihtoehtoa, että sitä olisi tullut uudestaan hankittua. Tuo mysli oli ihan ok, mutta huippuhyvän myslin etsinnät jatkuvat vielä.

Mansikat ovat kaikkien lempparia, joten niitä tulee usein ostettua. Mutta esimerkiksi omenat, viinirypäleet ja banaanitkin maistuvat. Erilaiset salaatit sun muut innostavat lapsia vaihtelevasti, yhtenä päivänä maistuu ja toisena taas ei. Kurkku on sellainen perusjuttu, että sitä halutaan aina ruuan kylkeen. Ja peruna maistuu parhaiten perunamuusina.

Salaattitiskin Caesar-salaatti on tosi hyvää. Varsinkin Tapolan mustamakkaran ja puolukkahillon kanssa. Salaateissa vain on suuret erot ja kaikilla kaupoilla tuntuu olevan omanlaisensa. Grillikana on kanssa tosi hyvää. Tanskassa ollaan usein ostettu grillattua Bbq-kanaa, mutta ainakin tuolla Citymarketissa oli vain tavallista grillikanaa.

Kaupasta löytyi myös hyvät pihvit grilliin. Ei mitään hirveässä marinadimäärässä uivia könttejä, vaan ihan sopivasti marinoituja. Tanskassa en ole ikinä nähnyt mitään ällöttäviä hunajamarinadissa lilluvia kanan paloja, vaan kastikkeita on käytetty tuotteissa pienempiä määriä.

Susu-palat ja Mountain Dew Supernova ovat suurimmat herkkuni, joita Suomen kaupoista saa, joten tokihan nekin ostoskassiin eksyivät.

Kauppakasseina käytetään yleensä kahta suurta kassia, joihin uppoaa isotkin ostokset mukavasti. Pienemmillä kauppareissuilla saatetaan käyttää paperikassia. Ne pysyy kuitenkin pitkän aikaa hyväkuntoisina, jos ei ihan kaatosateessa tarvitse kävellä.