Purkkaa poskeen

Itse olen tottunut siihen, että aina ruokailun päätteeksi täytyy hetki jauhaa purkkaa ja lapset syövät pastillia. Täällä Tanskassa on kuitenkin ollut yllättävän vaikea löytää kunnon purkkaa ja lasten ksylitol-pastilleja ei olla nähty kaupoissa ollenkaan.

Jenkki-purukumit ovat hyviä ja niitä raahattiinkin tänne silloin Suomesta tullessamme vino pino. Ja lapsille taas reilusti pastilleja. Varsinkin Jenkin Professional-sarja on omaan mieleeni, sillä siinä ei ole ksylitolin lisäksi muuta makeutusta.Pastillia

Välillä on kuitenkin Jenkki-varastot ehtyneet niin pahasti, että on ollut pakko koittaa löytää jotain sopivaa jauhettavaa hampaiden hyväksi. Useissa purkissa vaan tuntuu olevan aika vähän ksylitolia tai purkat ovat kooltaan hirvittävän suuria mötiköitä. Sitten ne hajoavat heti suussa hankalan suuriksi palasiksi ja osan paloista nielaisee vahingossa.purkkaaPurkkaa2

Käydään aina silloin tällöin Saksan puolella ostoksilla ja sieltä löytyi onneksi aika pian yksi ihan hyvä vaihtoehto. Purkat ovat kooltaan Jenkin kokoisia, joten niitä on helppo pureskella. Makukin on ihan ok. Ksylitolin määrä vain jää hiukan mysteeriksi, kun sitä ei pakkauksessa sen tarkemmin eritellä.purkkaa3

Vähän aikaa sitten löytyi myös lähikaupasta ihan hyvä purkkavaihtoehto. Siinäkin palat ovat mukavan kokoisia, joten niitä on miellyttävä pureskella ja ksylitolia on ainakin hiukan, eli 24%.purkkaa4

Eipä ole Jenkin voittanutta, mutta ihan kiva että on edes jonkinlaisia vaihtoehtoja niihin hetkiin kun sitä ei ole saatavilla.