Christiansfeld

Christiansfeld on 2800 asukkaan pikkukaupunki täällä Jyllannissa. Se pääsi mukaan UNESCOn maailmanperintökohdelistalle viime vuonna, koska se on hyvin säilynyt protestanttien suunniteltu kaupunki 1700-luvun lopulta. Christiansfeld

Christiansfeld03Christiansfeld02Christiansfeld04Christiansfeld06Christiansfeld07Christiansfeld09Christiansfeld11Christiansfeld13Christiansfeld16Christiansfeld24Christiansfeld25Christiansfeld26Christiansfeld27Christiansfeld28Christiansfeld on tunnettu hunajakakuistaan, joita on valmistettu jo 1700-luvun lopulta lähtien.Christiansfeld08

Christiansfeld-keskuksen sivuilta oli mielenkiintoista lueskella rakennusten historiasta. Esimerkiksi tämä vasemmanpuoleinen talo on kauppa vuodelta 1773 ja siinä toimii kauppa nykyäänkin.Christiansfeld05

Tässä rakennuksessa on aikoinaan ollut yksi Tanskan ensimmäisistä apteekeista.Christiansfeld10

Christiansfeldin ensimmäinen talo.Christiansfeld12

Oikeanpuoleisessa pienessä talossa on joskus asunut yövartija.Christiansfeld15

Tämä valkoinen rakennus on alun perin ollut paloasema.Christiansfeld29

Kirkkoaukio ja kirkko. Christiansfeldissa on Tanskan suurin ilman tukipilareita rakennettu kirkko ja sieltä löytyy istumapaikat noin tuhannelle ihmiselle.Christiansfeld14Christiansfeld17Christiansfeld18Christiansfeld19Christiansfeld20Christiansfeld21Christiansfeld23

Ihan nätin oloinen kaupunki. Pääsee varmasti upeampaan loistoon aurinkoisena kesäpäivänä, mutta mukava kohde näin sumuisena talvipäivänäkin. Kaupungin kiertelyn lisäksi kävimme myös lelumuseossa, joka oli vasta ihan hetki sitten avattu Christiansfeldiin. Museo oli oikein kiva paikka ja lapset tykkäsivät kovasti. Museosta kuvia vaikka sitten ensi kerralla.