Vuodenvaihde ei ole helppoa aikaa koiralle, varsinkaan Tanskassa

Täällä ilmestyivät raketit myyntiin jo hyvissä ajoin ennen joulua ja samalla alkoi myös pauke. Päivän mittaan kuuluu muutama paukahdus ja Hippu pelästyy aina ihan kamalasti. Tärisee ja läähättää vain. Vilma lähinnä haukkuu raketteja ja ilmoittaa meille, että jotain tapahtuu.vuodenvaihde

Onneksi miehen syli on saanut lopulta rauhoittumaan, mutta sitten paukahtelee jossain uudestaan ja Hippu pelästyy taas.vuodenvaihde02

Yksi ehtoo ennen joulua raketteja paukahteli ihan jatkuvasti, meno oli vähän samanlaista kuin meillä päin on yleensä aikaisempina vuodenvaihteen öinä ollut. Täällä kiristettiin lainsäädäntöä viime vuonna niin, että raketteja saa ampua noin viikon ajan 27.12. alkaen 1.1. iltaan asti. Aikaisemmin täällä sai lähetellä raketteja koko joulukuun. Viikkokin on kyllä hirveän pitkä aika, kun koira pelkää ääniä kovasti ja milloin vain lenkilläkin saattaa vieressä paukahtaa raketti. Eikä uusi rajoitus kuitenkaan täysin edes purrut kun heti myynnin aloittamisen jälkeen alkoi pauketta kuulumaan.

Suomessa on kyllä hyvin rajattu rakettien lähettelyn aika ja pelkäävän koiran kanssa pärjää siellä paljon paremmin. Hiukan kauhulla odotetaan mitä huominen tuo tullessaan.