Tanskalaisten joulumakujen maistelua: Risalamande

Näyttää riisipuurolta ja se on riisipuuroa. Johon on lisätty vatkattua kermaa, sokeria, vaniljaa ja hienonnettua mantelia.Risalamande

Risalamande on perinteinen tanskalainen joulun jälkiruoka. Yleensä se tarjotaan kylmänä ja kirsikkakastikkeen kanssa.

Myös riisipuuro on täällä yleinen joulun ruoka ja sitä syödään kanelin sekä voinokareen kanssa. Riisipuuroa valmistetaankin täällä usein aatonaaton ruuaksi ja osa siitä säästetään aattoa varten. Silloin siitä valmistetaan Risalamandea jouluaterian jälkiruuaksi.Risalamande02

Ruotsissa on oma versionsa Risalamandesta, joka on muuten samanlainen mutta siitä saattaa puuttua manteli ja sitä syödään esimerkiksi hillon kera. Kyseistä herkkua löytyy Suomestakin kaupan hyllystä nimellä Risifrutti.

Maisteltiin Risalamandea ihan pelkästään ilman kirsikkakastiketta. Itselle tuli mausta mieleen juurikin Risifrutti ja miehestä se taas maistui pelkästään vaniljalta. Luulin että se olisi suuri hitti lasten keskuudessa, jotka kovasti tykkäävät riisipuurostakin, mutta yllätyksekseni he eivät tästä pitäneet oikein ollenkaan. Ehkä täytyy joskus vielä kokeilla uudestaan ja syödä kirsikkakastikkeen kanssa, jos se vaikka olisi paljon parempaa virallisen kylkiäisen kanssa.

Lapset meinasivat, että haluavat syödä riisipuuron riisipuurona, joten sitä olisikin torstaina taas luvassa luumusopan kanssa.Riisipuuro