Tanskalainen uuden vuoden herkku

Kransekage on marsipaanista, sokerista ja munanvalkuaisista valmistettu juhlaherkku, jota syödään Tanskassa ja Norjassa. Sitä tarjotaan esimerkiksi uutena vuotena, syntymäpäivillä, häissä tai muissa erityisissä juhlatilaisuuksissa. Juhlia varten renkaista kootaan korkea kakku tai sarvi, jonka sisään laitetaan tarjolle esimerkiksi suklaata tai keksejä.

Me itse maisteltiin pieniä kransekagepötköjä.

Kransekage

Kransekage02

Maku oli todella marsipaaninen, joten varsinkin marsipaanihirmu mieheni tykkäsi näistä kovasti. Sen verran makeita kuitenkin olivat, ettei kerralla kauhean paljoa jaksa syödä. Ihan hauskoja juhlapöydän herkkuja, joita tulee kyllä syötyä uudestaankin.

Oikein hauskaa vuodenvaihteen juhlintaa kaikille sekä onnea ja iloa vuoteen 2016! Me jäädään jännittämään millainen meno ja meininki täällä on ehtoommalla.