Saaristolaislimppua

Viime vuosina on tullut tehtyä saaristolaislimppua joulupöytään ja niin tälläkin kertaa. Kaljamaltaiden löytäminen osoittautui kuitenkin yllättävän hankalaksi tehtäväksi. Useista ruokakaupoista niitä etsittiin ja lopulta Bilkasta löydettiin maltaista tehtyä jauhoa. Pussin kyljessä luki, että jauho soveltuu hyvin leivontaan ja limppuihin, joten otettiin jauhot kokeiluun. Saaristolaislimppu02

Tiedä sitten oliko tavalliset ruokakaupat vallan vääriä paikkoja etsiä, vai olisiko pitänyt suunnata esimerkiksi johonkin erikoisliikkeeseen katsomaan. Mutta muuten löytyi aineet hyvin ja päästiin leivontapuuhiin.Saaristolaislimppu

Mukavasti onnistui leivät ja maistuivat ihan tutulta. Ei niistä kylläkään niin hyviä tullut, kuin tavallisista kaljamaltaista tehdessä, mutta ihan hyviä kuitenkin. Ja itseasiassa puolet leivistä on jo syötykin. Jospa loput säilyisi pakkasessa jemmassa aattoa odottamassa.Saaristolaislimppu03Saaristolaislimppu04

Lanttukin tosiaan lopulta löytyi ja laatikot on nyt tehtynä.lanttu

lanttulaatikot