Joulukuusen hakureissu

Tänään käveltiin kylälle ostamaan joulukuusta. Meillä on ollut nyt useana vuonna aito joulukuusi. Sitä ennen oli muovikuusi, mutta tykkään kyllä itse aidosta kuusesta enemmän. Siinä on ihana tuoksu ja kyllä se ulkonäöllisestikin miellyttää enemmän. Haettiin se Suomessa aina Plantagenilta. Siellä oli kuitenkin ihan kivan näköisiä kuusia, jotka tuoksuivatkin aina aika paljon. Verkkopussi oli helppo sujauttaa auton kyytiin ja huristella kotiin.

Meidän jouluun on tullut paljon perinteitä omasta lapsuudenkodistani ja yksi niistä on kuusen koristeleminen aattoaamuna. Se onkin lapsista yksi joulun lempparihetkistä ja hienoa jälkeä on aina tullut. Kaivelin hiukan kuvia meidän viime vuosien joulukuusista.

Vuosi 2010. Lapset oli vielä sen verran pieniä, että miehen kanssa laitettiin kaikkein korkeimmalla olevat pallot ja autettiin koristenauhojen kanssa.2010

Vuosi 2011. Kuusessa olevat koristelut tuntuvat joka vuosi olevan vähän eläväistä sorttia. Lapset käyvät usein siirtelemässä koristeita ja kuusi näyttää joka aamu erilaiselta.2011

Vuosi 2012. Tässä kohtaa lapset ovat olleet jo sen verran isoja, että koristenauhatkin on saatu ihan itse aseteltua kauniisti paikalleen.2012

Vuosi 2013. Meillä on ollut yleensä tapana tuoda kuusi sisään aatonaattona ja laittaa siihen kynttilät.2013

Vuosi 2014. Hippu ja Vilma ovat aina antaneet kuusen olla ihan rauhassa. Lapsuudenkodissani kissa tykkäsi kovasti kuusenpalloista ja kävi alimpia aina tassulla tiputtelemassa ja sen jälkeen jahtasi palloja ympäri taloa.20142014b

Tällä kertaa käveltiin ostamaan kuusi ihan lähikaupasta. Ostettiin nyt eri lajiketta kuin aikaisempina vuosina. Ennen meillä on ollut tavallinen metsäkuusi ja tällä kertaa hankittiin jalokuusi, kaukasianpihta. Se on Tanskan suosituin joulukuusi; myös metsäkuusia käytetään täälläkin, mutta tosi vähän. Plantagen myy kanssa kaukasianpihtoja Suomessa. Maksettiin tästä 250 kruunua (eli n. 34 euroa), kun vastaavanlainen näyttäisi Plantagenilla olevan 70 euroa. Kaukasianpihdan neulaset eivät ole teräviä, eikä se juurikaan varista.JoulukuusiJoulukuusi02Joulukuusi03

Kotimatkalla meitä vastaan tuli yllättäen joulupukki. Mahtoikohan olla ihan oikea pukki, koska puhui myös suomea. Lapset olivat aivan ihmeissään, kun joulupukki puhuikin täällä myös suomea. Pukin karkkikorista pääsivät myös valitsemaan hiukan namuja kotiin.joulupukkijoulupukki02

Nostettiin tällä kertaa kuusi jo sisään ja laitettiin kynttilät. Lapset laittoivat karkkikeppejäkin ja ne ovat kulkeneet oksasta toiseen koko ehtoon. Eipä tässä enää pitkä aika ole, että pääsevät kaikki loputkin koristeet sinne laittamaan. On kyllä oikein nätti kuusi ja kätevän oloinen, kun ei ole ollenkaan varistanut vaikka lapset sen oksia jatkuvasti käyvätkin läästäämässä.Joulukuusi04