Jäätelöauto

Täällä kaduilla kiertelee vielä Kotijäätelöauto. Ensimmäisellä kerralla kun se tuohon talon lähelle kurvasi, niin hiukan pelästyttiin auton äänimerkkiä. Ei kuulunut mitään musiikkia, vaan se kilkatus kuullosti ihan rautatien tasoristeykseltä.Jaateloauto

Kotijäätelö perustettiin Ruotsissa jo vuonna -68 ja vuonna -76 aloitti Tanskan Kotijäätelö toimintansa. Suomeen Kotijäätelö tuli 90-luvulla. Muistan kyllä vielä itsekin, kun kävin siellä ensimmäistä kertaa. Autolta jaettiin lapsille ilmaisia jäätelötikkuja ja osa lapsista kulkikin polkupyörällä auton perässä pysäkiltä toiselle hakemassa lisää jätskejä. 2013 Suomen Kotijäätelö lopetti toimintansa, mutta sittemmin tuli Suomen Jätskiauto hommaa jatkamaan.

Nyt kun eksyin netissä katselemaan auton valikoimaa, niin ehkäpä sinne pitäisi joku kerta poiketa hiukan ostoksille. Edellisestä käynnistä jätskiautolle taitaakin olla jo muutama vuosi aikaa. Myynnissä näyttäisi olevan erilaisten jäätelöiden lisäksi myös hiukan pizzaa, leipää, lihaa ja makkaraa. Ja onhan noissa kioski- ja myyntiauton ostoksissa aina ihan oma tunnelmansa.