Pipareita ja laatikoita

Eilen leivottiin vuoden ensimmäiset piparit. Lapset olivat aivan tohkeissaan ja leipoivat innoissaan. Pieninkin malttoi tällä kertaa leipoa muutaman piparin, eikä vain syönyt taikinaa kaksin käsin.Pipareita ja laatikoita

Tehtiin taikina tällä kertaa eri reseptillä kuin aikaisempina vuosina. En löytänyt kaupasta pomeranssinkuorta jauheena, vaan pelkästään kokonaisena. Joten ajattelin kokeilla ohjetta, johon ei tullut sitä ollenkaan vaan kardemummaa. Hyvänmakuista taikinaa tuli näinkin, eikä tarvinnut edes käyttää vatkainta. Pienet leipurit odottavat jo kovin uutta piparipäivää, täytyy katsoa tehdäänkö silloin samanlainen taikina vai kokeillaanko taas jotain uutta.Pipareita ja laatikoita02Pipareita ja laatikoita03

Vaikka uusia makuja onkin hauska kokeilla, on kiva olla myös niitä vanhoja tuttujakin. Joulupyötää varten on nyt tehtynä porkkanalaatikkoa sekä makaronilaatikkoa. Porkkanalaatikko onnistui hyvin ja kaikki aineksetkin löytyivät helposti kaupasta. Pipareita ja laatikoita05

Makaronilaatikkoon puolestaan jäi aluksi turhan paljon nestettä. Löydettiin kaupasta tasan yhtä lajia makaronia ja se ei ilmeisesti ollut ihan paras mahdollinen tälläiseen käyttöön. Otin paistoajan jälkeen hiukan ylimääräistä nestettä pois ja jatkoin sitten vielä vähän aikaa paistamista. Sen jälkeen laatikoista tuli hyviä ja pinta jäi pehmoiseksi. Itse tykkäisin mieluummin järsiä kovaa makaroonilaatikon pintaa, mutta muut syövät mieluummin tällaista pehmeämpää.Pipareita ja laatikoita04

Seuraavaksi pitäisikin sitten löytää kaupasta lanttua lanttulaatikkoa varten. Ilmeisesti lanttu ei ole Suomen ulkopuolella kovinkaan suosittua syötävää, mutta jospa sellaista vielä löytyisi. Onhan tässä vielä hyvin aikaa.