Halloweenin viettoa

Nyt on halloweenitkin juhlittu. Hiukan etukäteen jänniteltiin, että mahtaako täällä kiertää lapsia karkkia keräämässä. Ja kyllä vaan pari porukkaa keppostelijoita kävi. Meidän lapset olivat aivan innoissaan, kun ovelle ilmaantui jännän näköisiä hahmoja ja pääsivät antamaan heille karkkia. Lehdestä luin, että Tanskassa on suurta vaihtelua kaupunkien ja kaupunginosienkin välillä, että kiertääkö kukaan ovilla keräämässä karkkia. Täällä meillä päin tuntui olevan pientä kiinnostusta halloween-juhlaa kohtaan, kun muutama keppostelija kävi ovella ja pihoilla näkyi kurpitsoja. Helmikuussa täällä onkin seuraava pukujuhla, Fastelavn, jolloin naamiaisasuihin pukeutuneet lapset kiertävät ovilla keräämässä karkkia tai rahaa.

Halloween sujui mukavasti leikkien ja kisaillen. Lapset pääsivät etsimään vihjeiden perusteella halloween-pakettinsa ja syötiin teemaan sopivia ruokia ja herkkuja.

Suomessa asuessa meillä oli usean vuoden halloweenperinteenä käynti Tampereella American Dinerissa syömässä. Sinne oli aina laitettu hienot halloweenkoristeet ja tarjoilijoillakin oli teemaan sopivat asut. Suosittelen kyllä käymään, niin halloweenina kuin ihan muutenkin.Dinerin halloweenDinerin halloween2

Nyt kun halloween on onnistuneesti takana, täytyy kai hiljalleen kääntää katse jo jouluun ja alkaa tutustumaan täkäläisiin joulunviettotapoihin. Kuuluuko esimerkiksi naapureille lähettää joulukortteja tai millaista kinkkua täältä saa? Onneksi lapsia mietityttävään asiaan tiedän kuitenkin jo vastauksen: Joulupukki kyllä löytää meidät ihan varmasti täältäkin.