Flunssaa ja Tanskalaisia terveyspalveluja

Viimeiset pari viikkoa on kulunut flunssaa sairastellessa. Ensin lapset vuorotellen ja sen jälkeen olikin aikuisten vuoro.

Täällä Tanskassa saa valita itse terveysasemansa sekä sieltä lääkärin. Vaikka asutaankin pienellä paikkakunnalla, on läheisellä terveysasemalla useampikin lääkäri. Pääsee oikein valitsemaan haluaako omalääkärikseen miehen vai naisen ja eri ikäluokkiakin löytyy.

Lääkärille voi varata ajan puhelimitse tai netin kautta. Ensimmäinen tunti soittoaikaa on varattu kiireellisemmille tapauksille, jotka tarvitsevat lääkäriajan mahdollisimman pian.

Tämä meidän nykyinen terveysasema on aikalailla saman näköinen, kuin mitä se oli Suomessa. Täällä ei kuitenkaan ilmoittauduta tiskille, vaan itse henkilökortilla ilmoittautumislaitteeseen. Ja se olikin kyllä oikein kätevää.

Terveysasemalla oli ihan rento tunnelma, koska lääkäritkin olivat omissa vaatteissaan ja englanninkielellä siellä pärjäsi hyvin.

Myös hammaslääkärissä olen ehtinyt täälläoloaikana käymään tarkastuksessa. Hammaslääkäriaseman voi valita aina itse ja kaikissa paikoissa on sama hinnasto.

En erityisemmin välitä hammaslääkärissä käymisestä, joten aika paljon jännitti etukäteen. Kaikki sujui kuitenkin ihan mukavasti. Hammaslääkäristä lähteissä hoitaja kävi vielä pahoittelemassa, kun jouduin odottamaan hammaslääkäriä puoli tuntia. Hän antoi sen vuoksi ja ensimmäisen käyntini kunniaksi minulle pienen rasian suklaata. suklaata hammaslääkäristä

Se oli ihan hauska yllätys ja niitä olikin kotona kiva porukalla maistella.