Prinssi Henrikin vierailu

Kylällä piisasi vilinää ja juhlatunnelmaa tällä viikolla, kun Prinssi Henrik poikkesi tänne vierailulle.

Teiden varsille oli ilmestynyt tanskan lippuja ja monet kaupat olivat koristelleet lipuilla myös sisäänkäyntinsä. Joissakin kaupoissa oli tilaisuuden kunniaksi tarjouksia ja bagerista sai ostaa Prinssin täytekakkua.Prinssin vierailuPrinssin vierailu01

Prinssin vierailu12Maassa on kannelliset kolot, joihin liput juhlan tullen laitetaan.Prinssin vierailu02Prinssin vierailu03

Torille oli saapunut paljon monen ikäistä väkeä odottamaan Prinssin saapumista. Ihmisille jaettiin tanskan lippuja ja paikalla on soittokunta esiintymässä.Prinssin vierailu04Prinssin vierailu05Prinssin vierailu06Prinssin vierailu07Prinssin vierailu08

Tanskalaiset ovat hyvin ylpeitä lipustaan ja täällä saakin liputtaa vaikka joka päivä, kunhan muistaa yöksi ottaa lipun pois. Tapana tuntuu olevan myös oman pihamaan koristelu pienillä tanskan lipuilla aina kun talonväellä on jotain juhlaa. Lipputankojen nupit ovat söpöt punaiset.Prinssin vierailu13Prinssin vierailu14

Liput liehuivat, kun Prinssin auto kurvasi paikalle. Prinssi pysähtyi hetkeksi torille tutustumaan paikalliseen taiteeseen ennen seuraavaan paikkaan kiirehtimistä. Vierailun jälkeen torilla oli vielä tarjolla kahveet tapahtuman kunniaksi.Prinssin vierailu09Prinssin vierailu10Prinssin vierailu11

Oli hauska olla paikalla katsomassa ihmisten intoa vierailusta. Tytöt olisivat kyllä mieluusti nähneet myös Kuningattaren tai Prinsessoja kauniissa mekoissaan. Ehkä joskus tulee vielä vastaan sellainenkin tilaisuus.