Yllättävän kaunis Flensburg

Ollaan käyty Flensburgissa useasti niin lomamatkoilla kuin täällä Tanskassa asuessakin. Se sijaitsee Saksan puolella ihan rajan tuntumassa, joten tanskalaiset käyvät siellä paljon halvempien hintojen perässä. Tästä meiltä on Flensburgiin vain 140 km, joten aika nopeasti siellä ehtii poikkeamaan ostoksilla.

Viime kerralla päätimme vilkaista samalla myös kaupungin keskustan. Isot marketit sijaitsevat keskustan ulkopuolella, joten se oli vielä jäänyt näkemättä. Odotukset eivät itselläni olleet kovin korkealla. Jotenkin olin mielessäni kuvitellut Flensburgin vain mitäänsanomattomaksi ja halvaksi rajakauppakohteeksi, mutta olin väärässä. Yllätyksekseni Flensburg oli oikein kaunis kaupunki.Flensburg01Flensburg02Flensburg03

Flensburg42Flensburg17Flensburg18Jätettiin auto parkkiin ja lähdettiin tutkimaan miltä keskusta näyttää. Jokunen parkkitalo olisi ollut tarjolla, mutta sattumalta huomattiin ilmainen ulkoparkkialue Katharinenstraßella ja jätettiinkin auto sinne.Flensburg04Flensburg05Flensburg06Flensburg07Flensburg08

Söpöjä ja kauniin koristeellisia taloja oli joka puolella. Hyvä tuoksu leijaili ruokapaikoista ja ihmisiä oli paljon liikkeellä.Flensburg10Flensburg11Flensburg12

Flensburg13Flensburg14Flensburg15Flensburg16Flensburg19Flensburg20Flensburg21Flensburg22Flensburg23Flensburg24Flensburg29Flensburg31Flensburg32Ranta-alue oli myös kivan oloinen ja siellä uiskenteli hirveät määrät meduusoja.Flensburg39Flensburg41Flensburg40

Ehdottomasti menisin vielä uudestaan, paljon jäi nähtävää ja tehtävää. Varsinkin eräs intialainen leipomo jäi mieleen kummittelemaan.Flensburg25Flensburg26Flensburg27Flensburg28Flensburg30Flensburg33Flensburg34Flensburg35Flensburg36Flensburg37Flensburg38