Uintireissu Søndervigin rannalle

Tanskassa on sen verran paljon rantoja, että iskee melkein valinnan vaikeus kun sopivaa paikkaa pitäisi ruveta valitsemaan. Asutaan vielä sen verran keskellä Jyllantia, että idän ja lännen rannoille on aikalailla saman pituinen matkakin.Søndervig4

Viikko sitten oli ihanan aurinkoinen ilma, joten ei muuta kuin lapset ja eväät autoon ja menoksi. Lähdettiin tälläkin kertaa länteen Pohjanmeren rannoille ja paikaksi valikoitui Søndervig. Se oli viime vuonna valittu Tanskan parhaaksi rannaksi.Søndervig5

Søndervig12Rannan tuntumassa oli vireä pieni kauppakatu ja siellä pörräsi paljon ihmisiä, itse rannalla ei kuitenkaan ollut paljoa väkeä. Söpöjä lomamökkejä oli siellä täällä.SøndervigSøndervig2Søndervig3

Kun rantavahdin torni ja auto tulivat mäen takaa näkyviin rupesi heti päässä soimaan Baywatchin tunnari. En sentään ruvennut tukka hulmuten kirmailemaan ympäriinsä.Søndervig6Søndervig7Søndervig8

Søndervig oli siisti ja nätti paikka, mutta silti Henne Strand on mielestäni ollut mukavin ranta. Vanhoja bunkkereita oli täälläkin, mutta mielestäni eivät olleet kuitenkaan niin häiritseviä kuin esimerkiksi Blåvandissa.Søndervig18Søndervig10

Søndervig19Hiekka oli pehmoista ja rantaan oli muodostunut pieni ja matala vesikaistale, jossa lasten oli hauska leikkiä. Kauniita kiviä löytyi paljon hiekkalinnojen koristeiksi.Søndervig17Søndervig9Søndervig13Søndervig15Søndervig16Søndervig14

Søndervig11Søndervig23Søndervig24Søndervig20Aallot oli aika isoja, mutta niihin oli hauska pomppia ja sukellella. Vesi tuntui mukavan lämpimältä ja rantavahtien kylttien mukaan se oli 18-asteista.Søndervig25Søndervig26Søndervig27Søndervig28Søndervig29Søndervig30Søndervig31Søndervig32Søndervig33Søndervig34Søndervig35

Mukava ranta ja sinne voisi ihan hyvin mennä uudestaan pulikoimaan. Toki vielä riittäisi paljon uusiakin paikkoja tutkittavaksi.