Kaupassa: Bilka

Bilka on 70-luvulla perustettu tanskalainen hypermarkettiketju. Valikoimansa ja kokonsa puolesta se on hiukan vastaava kuin Citymarket tai Prisma.

BilkaBilka2

Meiltä on puolen tunnin ajomatka lähimpään Bilkaan, joten hirveän usein siellä ei tule käytyä. Suomessa asuessa käytiin aina puolen tunnin päässä ruokakaupassa, mutta tässä kylällä kun on kävelymatkan päässä nippu kauppoja, niin on ollut mukavaa vaihtelua kävellä ostoksille.

Bilkasta löytyy hyvät ruokavalikoimat sekä tietysti viiniosasto.Bilka4Bilka3Bilka5Bilka8Bilka10Bilka11Bilka14Bilka15Bilka16

Bilkan keittiössä valmistetaan myös paljon valmisaterioita myyntiin.

Bilka7Bilka6

Tanskassa on sen verran hyvää leipää, että on ollut pakko itsekin ruveta taas sitä pupeltamaan, vaikka Suomessa en sitä enää ollenkaan syönyt.

Bilka13Bilka12

Karkkia ja suklaata löytyy Tanskasta hyvät valikoimat, mutta mitään halpaa se ei täällä ole. Pientä vaihtelua on kaupoittain hinnoissa. Maraboun Oreo-suklaa on omaa lempparia ja se maksaa esimerkiksi normaalisti Bilkassa 30 kruunua (noin 4 euroa), kun taas monessa muussa paikassa 24 kruunua (3.22 euroa).

Bilka17Bilka18Bilka19Bilka20Bilka21

Bilkasta löytyy hyvin kaikenlaista tavaraa kotiin, leluja, hygieniatuotteita, vaatetta, kenkää ja vaikka mitä.Bilka22Bilka24Bilka23Bilka25Bilka26Bilka27Bilka28Bilka30

Tyynyt on Tanskassa eri mallisia kuin Suomessa, neliöitä. Hiukan oltiin aluksi ihmeissämme, kun mentiin tyynyostoksille ja tutun mallisia tyynyjä ei löytynytkään mistään vaan kaikki oli neliöitä.

Bilka29

Paperiosastolta lähti tänään mukaan lapsille vihkoja ja uusi oppikirja tanskan opiskeluun.

Bilka31Bilka32

Tavallisten kassojen lisäksi löytyy itsepalvelukassoja. Kertaalleen sitä joskus kokeiltiin ja vaikutti ihan kätevältä systeemiltä. Laite punnitsi ostokset ja sillä tavalla tarkisti että kaikki tavarat on maksettu.

Bilka33

Pihassa on kylttejä joissa pyydetään ystävällisesti palauttamaan ostoskärryt samaan paikkaan kauppareissun jälkeen. Ja hyvin on kyltit toimineet, sillä aina on ollut kärryjä saatavilla kun ollaan kauppaan menty.

Bilka34