Vardea katselemassa

Viettäessämme lomamökkielämää, tuli samalla jonkun verran kierreltyä myös lähiympäristöä ihmettelemässä. Mökkiä lähin hiukan suurempi kaupunki oli 13 600 asukkaan Varde. Kävimme siellä muutaman kerran katselemassa kaupunkia sekä ruokakaupoilla ja se osoittautui kyllä oikein kivaksi ja nätiksi paikaksi.vardessa

vardessa5vardessa6vardessa7vardessa8Auton sai keskustaan hyvin parkkiin ja pääsi nopeasti katselemaan kaupunkia. penkkiTunnelmallisilla kaduilla oli hauskoja penkkejä ja joka puolella kauniita taloja. Kivan torin pienestä vesinorosta riitti paljon iloa lapsille.vardessa2vardessa3

Kävimme tutustumassa myös Varden kirjastoon, joka oli tosi kiva paikka. Ollaan nyt käyty viidessä eri kirjastossa täällä Tanskassa ja tuo Varden kirjasto oli lasten ehdoton lemppari. Lastenosasto oli oikein viihtyisä. Siellä oli kiva leikkialue lapsille ja tilaa selailla kirjoja. Toisaalla oli vielä lisäksi pieni askartelupiste. Lasten mielestä kaikkein siistein juttu oli kuitenkin pieni ”leffateatterihuone”, joka kirjastossa myös oli. Siellä oli pieni valkokangas, leffateatterin penkit ja sinne voi mennä katsomaan kirjaston lainattavissa olevia ohjelmia. Sinne kirjastoon on kuulemma joskus päästävä vielä uudestaan, jos sinne suunnalle joskus tulee asiaa.Varden kirjasto

vardessa4Ja niistä viidestä kirjastosta se kaikkein tylsin on tietysti tämä tämänhetkinen lähikirjasto, joten siellä ei ole montaakaan kertaa tullut käytyä. Ei vaan tuntunut niin viihtyisältä kuin muut kirjastot ja valikoimakaan ei ollut kovin laaja.kirjasto

Onneksi naapurikaupungissa on ihan kiva ja viihtyisä kirjasto.naapurikaupungin kirjasto

Kertaalleen kävimme Vardessa syömässä ja ruokapaikaksi valikoitui italialainen pizzapaikka To-Rino. Ravintola oli siisti ja viihtyisä, mutta hiukan ehkä aluksi epäilytti kun pöydissä oli niin autiota. Huoli osoittautui onneksi turhaksi, sillä ruoka oli tosi hyvää. Harmi että kuvaaminen vallan unohtui, kun oli niin kova kiire lappaa herkullista pizzaa suuhun. Lapsetkin söivät tällä kertaa ruokansa viimeistä murua myöten, kun usein on vähän arpapeliä, että milloin maistuu hyvin ja milloin taas ei. Ruokapaikkana oikein kiva ja maukasta ruokaa. Täytyy vaan muistaa ottaa käteistä mukaan, sillä heillä ei pankkikortti käynyt.vardessa9vardessa10vardessa11

Oikein viihtyisä ja nätti kaupunki, täytynee joskus viedä lapset sinne kirjastoleffaan.