Uudet nurkat, uudet kujeet

olohuoneAika paljon jännitti, kun vihdoin koitti muuttopäivä ja päästiin kotiin. Kovinkaan hyvin ei enää muistanut miltä talossa näytti, kun vaan kertaalleen oltiin käyty täällä sisällä. Onneksi paikat näytti kuitenkin kivoilta ja hyvin ollaan täällä nyt viihdytty. Mies teki vuokranantajan kanssa vielä muuttopäivän aamuna kylpyhuonemuuttotarkastuksen ennen kuin tänne päästiin asettumaan ja me käveltiin lasten kanssa ensimmäistä kertaa lähikauppaan ostoksille.

kauppaautoOllaan tykätty valtavasti, kun asutaan nyt kävelymatkan päässä kaupoista ja palveluista. Edellisestä talosta oli kylälle matkaa 7 km, eikä sitä oikein lasten kanssa kävellen kulkenut, kun ei ollut turvallisia kulkuväyliäkään. Omaa rauhaa kaivattiin ja sitä siellä piisasi. Silloin tällöin siellä kiersi kauppa-auto ja kirjastoauto, jotka oli kyllä oikein mukavia. Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että voimme löytää tarpeeksi omaa rauhaa ja oman kodin ihan palveluiden läheltäkin.

pienvarasto2Tavaroiden säilytys pienvarastossa sujui hyvin. Muutamaa puljua ensin vertailtiin ja tuonne oli kaikkein kätevin kuljettaa tavarat. Auton sai ajettua lähelle ovea ja siellä oli suuret tavarahissit tavaran kuljettamista varten. Olimme aluksi varanneet sieltä vain yhden varastokopin, mutta myöhemmin vuokrasimme vielä toisen, kun sitä tavaraa vaan riitti.

muuttoautoKauaa ei jouduttu kärvistelemään uudessa kodissa ilman tavaroita, sillä jo viikon kuluttua muuttopäivästä saapui muuttokuorma pihaan. Paikalle oli tilattu myös kaksi paikallista muuttomiestä, jotka olivatkin riuskoja kavereita. Ripeästi tyhjensivät tavarat rekan kyydistä. Hiukan huuli pyöreänä sai katsella, kuinka köykäisiltä kaikki huonekalut heidän käsittelyssään näyttivät. Muuttoauton kuski ehti poikkeamaan vielä sisälle välipalalle ja suihkuun ennen kuin jatkoi taas matkaa. Uteliaat lapset saivat myös esittelykierroksen rekan ohjaamossa.

tavaratHyvin selvisivät tavarat pitkästä muutosta. Ehkä kyyti oli tasaista, ehkä olimme onnistuneet pakkaamaan hyvin tai ehkä kunnon pakkausvermeitä kannatti oikeasti ostaa. Täällä nyt kuitenkin ollaan, melkein kaikki 150 laatikkoa purettuna ja huonekalut koottuna. Seuraavaksi voisikin sitten nauttia kesästä ja ihmetellä kaikkea uutta.piha